COBLATIO

Fül-Orr-Gégészet Magánrendelés, a 13. kerületben.

A coblatiós technikával nemcsak a garatmandula távolítható el, hanem az orrmandula is. Mi is ez az eljárás és mik az előnyei?

PEST BELVÁROSÁBAN

Könnyen megközelíthető, Budapest központjában található a kórház.

CSALÁDBARÁT KÖZPONT

Gyermekbarát, nyugalmat árasztó környezet és empátia segíti a gyógyulást.

PROFI SZAKORVOS

Orvosaink folyamatosan képzik magunkat, hogy legmagasabb szintű ellátást biztosítsák.

A coblatiós eljárásról

A coblatio az elmúlt évtizedben vált széleskörűen alkalmazott módszerré a garatmandulák eltávolítása során, az USA-ban 2001-ben vált az FDA által befogadott műtéti eljárássá.

A coblator vagy plazmakés a legújabb műtéti technikák egyike. A készülék által leadott radiofrekvencia energiája az áramló sóoldatot Na és OH ionokra bontja, és létrehoz egy fókuszált , 100-200 um-es plazmaréteget.

Ez alacsony hőmérsékleten bontja a sejtek közötti kötéseket, és ezáltal a kötőszövetek pontos vágását teszi lehetővé: gyakorlatilag alacsony hőmérsékleten elpárologtatja azt a területet, mellyel közvetlenül érintkezik. Mivel a készülék működéséhez folyamatos fiziológiás sóoldat áramlása szükséges, ez egyúttal azonnal hűti is a környező szöveteket.

Coblatios mandula eltávolítás

Coblatios mandula eltávolítás során 40 Celsius-fokra melegednek a szövetek, míg ha vérzéscsillapításra használjuk, max. 60-70 Celsius-fokra. Ez jelentősen kisebb, mint a hagyományos garatmandula műtétnél használt vérzéscsillapító eszközök (ún. elektrokauterek), amelyek a szöveteket 400-600 Celsius-fokon égetik meg, de jóval alacsonyabb a lézerhez vagy a radiofrekvenciához képest is.

Alkalmazása közben a plazmakés a kisebb vérzéseket automatikusan csillapítja. A beteg szempontjából ez azért fontos, mert a környező szövetek sokkal kisebb mértékben károsodnak, ezáltal a fájdalom kisebb, a gyógyulás pedig gyorsabb, a betegek gyorsabban térhetnek vissza a mindennapi tevékenységeikhez.

A klinikai vizsgálatok alapján a betegeknél nemcsak a műtét során kisebb a vérvesztés, hanem mandulaműtét rettegett szövődménye, az utóvérzés is ritkábban fordul elő. A sebágyban kisebb eséllyel fordul elő felülfertőződés.

A coblatiós technikával nemcsak a garatmandula távolítható el, hanem az orrmandula is. Emellett orrlégzési gátoltságnál megkisebbíthető vele az orrkagyló, valamint a horkolásgátló műtétek közül mind a lágyszájpadnál, mint a nyelvgyöknél sikerrel alkalmazható.

KEZELÉS MENETE

1. LÉPÉS

Klinikánkon online és telefonon is tud hozzánk időpontot foglalni, így várakozási idő nélkül kezdhetjük el a kivizsgálást.

2. LÉPÉS

Szakorvosunk részletesen kikérdezi, majd megvizsgálja a pácienst. Amennyiben a garatmandulák hegesen rögzültek a környezetükhöz, illetve belőlük váladék nyomható ki, valószínűsíthető a betegségük.

3. LÉPÉS

A műtétet ugyan el lehet végezni helyi érzéstelenítésben is hagyományos módszerrel, de a coblatiós technikával csak az általános altatás jön szóba.

4. LÉPÉS

A műtét előtt laborvizsgálatra, mellkas röntgenre, EKG-ra és altató orvosi vizsgálatra van szükség.

5. LÉPÉS

A kórházban egy éjszakát kell tölteni.

6. LÉPÉS

Kontrollvizsgálatra egy hét után kell jelentkezni, a teljes gyógyulás általában 10 nap.

Vegye fel velünk a kapcsolatot és foglaljon időpontot!

Gyakori kérdések

MEGSZŰNNEK A PANASZAIM?

Az immunterápia segít az allergiás gyulladást csökkenteni, valamint enyhíti a tüneteket. Az eredmény a legtöbb esetben már annyira pozitív, hogy teljes életet élhet a páciens. 

FÁJDALMAS A VIZSGÁLAT?

Kórházunkban kizárólag fájdalommentes kezelési eljárásokat biztosítunk. Az immunterápia egyáltalán nem fájdalmas. Az injekciós kezelésnél a tűszúrás lehet kellemetlen.

Mennyi ideig tart a vizsgálat?

Egy átlagos vizsgálat nagyjából 30 percig tart.

MILYEN KÖLTSÉGGEL JÁR A TERÁPIA?

Szinte annyi költséggel jár, mintha eldobható kontaktlencsét hordanánk három évig.

MILYEN TÜNETEI LEHETNEK?

Ha valamelyik pollenre érzékeny a beteg, tüsszög, orra folyik és eldugul, szeme könnyezik, viszket, torka kapar. Hasonlóan heves reakciókat válthat ki, ha valaki valamilyen állati allergénre érzékeny. Ettől azonban jelentősen eltérnek a tünetek: orrdugulás a legfőbb panasz, amelyet gyakran kísér valamilyen fokú garati váladékcsorgás.

MIKOR ALKALMAZHATÓ?

A kezelés megkezdése előtt feltétlenül keressen fel minket, ahol kiderítjük a konzultáción és a vizsgálatok során, milyen allergénre kell melyik terápiát elkezdeni. Bármikor és akármilyen életkorban elkezdhető az allergénspecifikus terápia.

Dr. Jósa Valéria

Fül-Orr-Gégész szakorvos, allergológus

Szakorvosunk közel húsz éves fül-orr-gégészeti tapasztalattal rendelkezik. Rendelőjében teljeskörű fül-orr-gégészeti szakellátást nyújt pácienseinek.

Feladata rendkívül összetett, hiszen van, hogy allergológiai problémákat lát el, de van, hogy sebészeti beavatkozásokat végez. Munkája során szorosan együttműködik az alapellátásban dolgozó orvosokkal és a más területű egészségügyi szakemberekkel is, annak érdekében, hogy mindenki számára a leghatékonyabb ellátását tudja biztosítani.

Mivel a való életben is imádja a gyermekeket, így nem nehéz kimagasló figyelmet szentelni nekik. Gondoskodik róla, hogy a gyermek minden percben jó kezekben érezze magát, így a szülő is megnyugszik. Fontos számára, hogy betegeinek egy nyugodt, családias környezetben tudja biztosítani a korszerű diagnosztikai és kezelési eljárásokat.

Hol talál meg minket?

Elérhetőségeink

Nyitvatartás