ORRKAGYLÓ MŰTÉT

Fül-Orr-Gégészet Magánrendelés, a 13. kerületben.

Hosszan tartó orrcsepp vagy orrspray használata után, allergiás nátha vagy orrsövény ferdülés esetén nagyobbodhat meg az orrkagyló.  Ekkor jöhet szóba a rádiófrekvenciás orrkagyló műtét. 

PEST BELVÁROSÁBAN

Könnyen megközelíthető, Budapest központjában található a kórház.

CSALÁDBARÁT KÖZPONT

Gyermekbarát, nyugalmat árasztó környezet és empátia segíti a gyógyulást.

PROFI SZAKORVOS

Orvosaink folyamatosan képzik magunkat, hogy a legmagasabb szintű ellátást biztosítsák.

Miért nagyobbodhat meg az orrkagyló?

Hosszan tartó orrlégzési panasz kivizsgálása során nemcsak orrsövény ferdülésre vagy orrpolipra derülhet fény, hanem az alsó orrkagylók duzzanatára is.

Ezeknek a betegek gyakran szerepel a kórelőzményében régóta tartó allergia vagy hosszan tartó orrspray használat.

Orrsövényferdülésnél a tágabb orrfélben is megduzzadhat az orrkagyló, mintegy kompenzálva a túl nagy teret.

Rádiófrekvenciás vagy koblációs orrkagyló műtét

Ambulánsan végezhető, modern beavatkozás, ami helyi érzéstelenítésben végezhető. Cél a megnagyobbodott alsó orrkagylók megkisebbítése, aminek köszönhetően javul az orrlégzés. A rádiofrekvenciás vagy koblációs orrkagyló kisebbítés kb. 15 percet vesz igénybe minimális kellemetlenséget okozva. A kezelés után 3-5 napon keresztül átmenetileg orrdugulás alakulhat ki, mint egy enyhe nátha során.

KEZELÉS MENETE

1. LÉPÉS

Az alsó orrkagyló kisebbítő műtét egy egyszerű eljárás, amelyet helyi érzéstelenítésben javasolunk, de természetesen mód van altatásos műtétre is.

2. LÉPÉS

Az alsó orrkagyló megkisebbítést klinikánkon a 2 legmodernebb ódszerrel, radiofrekvenciás vagy koblációs műtéttel végezzük.

3. LÉPÉS

A koblációs technológiával egy fókuszált plazma teszi lehetővé a szövetek precíz eltávolítását, amely csökkenti a környező szövetek hőterhelését.

4. LÉPÉS

A radiofrekvenciás beavatkozás során a szöveteket a nyálkahártya alatt finom elektródával 80C-ra melegítjük, és így jön létre a hegesedés, a szövetek összehúzódása.

5. LÉPÉS

A műtét hossza az érzéstelenítés típusától függően kb. 15-20 perc. Az orrüreg tamponálására gyakorlatilag sosincs szükség.

6. LÉPÉS

Az 1. héten átmenetileg szükség lehet orrspray-re a kialakuló orrdugulás miatt, 1-2 hónapig az orr mosása javasolt a gyógyulás elősegítésére, a képződő váladék és pörkök eltávolítására.

Kérdése van? Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Gyakori kérdések

Van-e szövődménye a műtétnek?

A műtét utáni napokban gyakori az orrdugulás, az orrüregből egy-két hétig savós-nyákos, ritkán véres váladék szivároghat. Kb. 1, legfeljebb 2 hónapig, a váladék pörkök formájában az orrüregben megkeményedhet. Ennek puhítására , orrolajos felpuhítás után orrátmosó szett használatát javasoljuk

Mikor nem lehetséges a műtéti beavatkozás?

• Terhesség esetén
• Heveny hurutos, lázas betegségben
• Szezonális allergiában kifejezett tünetek esetén
• Pacemaker viselőnél
• Megnyúlt vérzési-alvadási idő mellett

Több napot is bent kell maradnom?

Nem. Mind a rádiofrekvenciás, mind a koblációs orrkagyló kisebbítés ambuláns ellátásban egynapos sebészetben alkalmazható eljárás.

Mennyi ideig tart a műtét?

A műtét hossza az érzéstelenítés típusától (altatás/helyi érzéstelenítés) függően kb. 15-20 perc.

A műtét előtt szükséges vizsgálatra mennem vagy egyből mehetek műtétre?

A műtét indokoltságát, minden esetben egy fül-orr-gégészeti konzultáció előzi meg, ahol igazolásáérta szokásos fül-orr-gégészeti vizsgálat mellett orrendoszkópos vizsgálat is történik az egyéb, orrdugulást előidéző okok kizárására.

Altatás vagy helyi érzéstelenítést javasolnak?

Az alsó orrkagyló kisebbítő műtét egy egyszerű eljárás, amelyet helyi érzéstelenítésben javasolunk, de természetesen mód van altatásos műtétre is.

Dr. Jósa Valéria

Fül-Orr-Gégész szakorvos, allergológus

Szakorvosunk közel húsz éves fül-orr-gégészeti tapasztalattal rendelkezik. Rendelőjében teljeskörű fül-orr-gégészeti szakellátást nyújt pácienseinek.

Feladata rendkívül összetett, hiszen van, hogy allergológiai problémákat lát el, de van, hogy sebészeti beavatkozásokat végez. Munkája során szorosan együttműködik az alapellátásban dolgozó orvosokkal és a más területű egészségügyi szakemberekkel is, annak érdekében, hogy mindenki számára a leghatékonyabb ellátását tudja biztosítani.

Mivel a való életben is imádja a gyermekeket, így nem nehéz kimagasló figyelmet szentelni nekik. Gondoskodik róla, hogy a gyermek minden percben jó kezekben érezze magát, így a szülő is megnyugszik. Fontos számára, hogy betegeinek egy nyugodt, családias környezetben tudja biztosítani a korszerű diagnosztikai és kezelési eljárásokat.

Hol talál meg minket?

Elérhetőségeink

rendelési idő