ORRENDOSZKÓPIÁS VIZSGÁLAT

Fül-Orr-Gégészet Magánrendelés, a 13. kerületben.

Kiemelten fontos a vizsgálat, ha orrlégzési zavarokkal küszködünk. Az optika segítségével az arcüregek nyílása körüli tájék is közelről vizsgálható, ezért a melléküreg gyulladásokra könnyen kideríthető. 

PEST BELVÁROSÁBAN

Könnyen megközelíthető, Budapest központjában található a kórház.

CSALÁDBARÁT KÖZPONT

Gyermekbarát, nyugalmat árasztó környezet és empátia segíti a gyógyulást.

PROFI SZAKORVOS

Orvosaink folyamatosan képzik magunkat, hogy a legmagasabb szintű ellátást biztosítsák.

Az orrendoszkópiás vizsgálatról

Az endoszkóp részét képezi egy hajlékony, vagy rigid cső, egy megvilágító apparátus, amely fényt juttat az adott szervbe, egy lencserendszer, ami segítségével jut a legbelső tárgylencséről a vizsgáló szeménél elhelyezkedő lencséhez a (nagyított) kép, illetve egy szemlencse, ahol megjelenítődik a kép.

Az endoszkópia során megtekinthető az orrsövény, az orrüregi járatok, illetve az orrgarat, torok kerül látótérbe, továbbá gégénél található hangszalagok, illetve bármilyen kóros elváltozás is: orrpolipok, elzáródások, sérülések.

Miért van szükség a vizsgálatra?

Ez a technika lehetővé teszi, hogy gyorsan, pontos képet kapjon az orvos a test belső területeiről. Az orrendoszkópos vizsgálata tökéletes lehetőség az orr és a melléküregek betegségeinek diagnózisához

Egyszerűbben és könnyen felderíthető a gyulladás vagy elzáródás oka

KEZELÉS MENETE

1. LÉPÉS

Klinikánkon online és telefonon is tud hozzánk időpontot foglalni, így várakozási idő nélkül kezdhetjük el a kivizsgálást.

2. LÉPÉS

Az orrnyálkahártya előzetes érzéstelenítése után vezetik be az orrüregbe a merev vagy hajlékony falú endoszkópot.

3. LÉPÉS

A nagyító optikán keresztül vizsgálják az orrkagylókat, az orrsövényt, a melléküregek bejáratát, az orrüreget és az orrgaratot is.

4. LÉPÉS

Az endoszkópia során megtekinthető az orrsövény, az orrüregi járatok, illetve az orrgarat, torok kerül látótérbe, továbbá gégénél található hangszalagok, illetve bármilyen kóros elváltozás is: orrpolipok, elzáródások, sérülések.

5. LÉPÉS

Az optika segítségével közelről vizsgálható az arcüregek nyílása körüli tájék, fontos információval szolgálhat a melléküreg gyulladásokat kiváltó okokkal kapcsolatosan.

6. LÉPÉS

Lehetőség nyílik szövetek, váladék mintavételére, segítségével felderíthető lehet gyakori orrvérzés, horkolás, zajos légvétel oka.

Kérdése van? Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Gyakori kérdések

Mi a teendő a vizsgálat előtt?

Amennyiben csak diagnosztikus céllal történik az endoszkópos vizsgálat, akkor előzetes teendő nincsen.

Milyen veszélyei vannak a vizsgálatnak?

Az endoszkópia biztonságos beavatkozásnak tekinthető, esetleges következmény lehet rövid ideig tartó orrvérzés, orrüregi diszkomfort-érzet, köhögés.

FÁJDALMAS a vizsgálat?

A vizsgálat rendszerint inkább kellemetlen, mintsem fájdalmas. Utána az esetek egy részében kisebb-nagyobb vérzés felléphet.

biztonságos a vizsgálat?

Összességében elmondható, hogy az endoszkópos vizsgálatok biztonságos, megbízható, fontos információtartalommal bíró beavatkozások.

MI az előnye a vizsgálatnak?

Tolerálhatóak és gyorsan elvégezhetőek, használatukkal egyszerre juthatunk diagnózishoz és kezelhetjük célzottan a pácienseket.

Mi a vizsgálat lényege?

Az új technika lehetővé teszi, hogy gyorsan pontos képet kapjon az orvos a test belső területeiről. Az orr endoszkópos vizsgálata tökéletes lehetőség az orr és a melléküregek betegségeinek diagnózisához.

Dr. Jósa Valéria

Fül-Orr-Gégész szakorvos, allergológus

Szakorvosunk közel húsz éves fül-orr-gégészeti tapasztalattal rendelkezik. Rendelőjében teljeskörű fül-orr-gégészeti szakellátást nyújt pácienseinek.

Feladata rendkívül összetett, hiszen van, hogy allergológiai problémákat lát el, de van, hogy sebészeti beavatkozásokat végez. Munkája során szorosan együttműködik az alapellátásban dolgozó orvosokkal és a más területű egészségügyi szakemberekkel is, annak érdekében, hogy mindenki számára a leghatékonyabb ellátását tudja biztosítani.

Mivel a való életben is imádja a gyermekeket, így nem nehéz kimagasló figyelmet szentelni nekik. Gondoskodik róla, hogy a gyermek minden percben jó kezekben érezze magát, így a szülő is megnyugszik. Fontos számára, hogy betegeinek egy nyugodt, családias környezetben tudja biztosítani a korszerű diagnosztikai és kezelési eljárásokat.

Hol talál meg minket?

Elérhetőségeink

rendelési idő