PROETZ-KEZELÉS

Magánrendelés Budapesten a 13. kerületben.

A Proetz-kezelés a melléküreggyulladás egyik fájdalommentes és hatékony gyógymódja. A köznyelvben „pröccölés”-ként ismerik. 

PEST BELVÁROSÁBAN

Könnyen megközelíthető, Budapest központjában található a kórház.

CSALÁDBARÁT KÖZPONT

Gyermekbarát, nyugalmat árasztó környezet és empátia segíti a gyógyulást.

PROFI SZAKORVOS

Orvosaink folyamatosan képzik magunkat, hogy a legmagasabb szintű ellátást biztosítsák.

Mi a Proetz-kezelés?

A Proetz–kezelés nem más, mint az orröblítés és az orrszívás együttes kombinációja. Ez a kezelés egy fájdalommentes eljárás, amely hatékony megoldást nyújt az arcüreggyulladás, a hosszan tartó nátha vagy köhögés kezelésére.

Ez a módszer felnőtteknél és gyermekeknél egyaránt alkalmazható, nincs szükség antibiotikus kezelésre.

Miért van szükség Proetz-kezelésre?

A kezelés a szűnni nem akaró nátha és az ennek a következtében kialakuló szövődmények megoldására szolgál. Sokan nincsenek tisztában azzal a ténnyel, hogy a gyerekek átlagosan 6 éves korukig nem tudják teljesen kifújni az orrukat önállóan. Valószínűleg minden szülő találkozott már azzal az állapottal, amikor úgy hallják, mintha a gyermekük orra tele lenne váladékkal, de hiába fújják vagy szívják ki orrszívóval, nem jön ki belőle semmi.

A kezelés során fiziológiás sóoldatot juttatunk az orrba, ami az orron átáramolva fellazítja és „kimossa” a melléküregekben felgyülemlett váladékot.

KEZELÉS MENETE

1. LÉPÉS

A Proetz-kezelés kizárólag előzetes szakorvosi vizsgálat utána lehetséges. Előre egyeztetett időpont után a helyszínen már várakozási idő nélkül végezhetjük el a szakorvosi vizsgálatot és szükség esetén a kezelést.

2. LÉPÉS

A beteget lefektetjük egy vizsgáló asztalra hanyatt fekvésbe, a feje egy párnán, az asztal szintje alatt nyugszik.

3. LÉPÉS

Az eljárás során az egyik orrnyílásba steril fiziológiás sóoldatot juttatunk, amit a másik orrnyílásból kiszívunk. Ilyenkor javasolni szoktuk a betegnek, hogy mondjon „k” betűs szavakat, ami a fej pozícionálásával együtt nagy segítség, hogy a víz ne folyjon le a torokra.

4. LÉPÉS

Az orrnyílások öblítését felváltva cserélgetjük. A sóoldattal együtt az orrmelléküregekben lévő váladék is eltávolításra kerül. A kezelés hossza a váladék mennyiségétől függ, általában 2-5 perc.

5. LÉPÉS

A kiöblítés során egyre inkább csökken a kimosott váladék mennyisége, végül teljesen megszűnik. A kezelés után a páciensek könnyebben tudnak lélegezni és az adott állapothoz társuló kellemetlen tünetek is sok esetben csökkennek.

6. LÉPÉS

Nem kell megijedni akkor, ha mellékhatásként füldugulás, ritkán enyhe orrvérzés jelentkezik. Mindkettő rövid időn belül spontán elmúlik.

Dr. Jósa Valéria

Fül-Orr-Gégész szakorvos, allergológus

Szakorvosunk közel húsz éves fül-orr-gégészeti tapasztalattal rendelkezik. Rendelőjében teljeskörű fül-orr-gégészeti szakellátást nyújt pácienseinek.

Feladata rendkívül összetett, hiszen van, hogy allergológiai problémákat lát el, de van, hogy sebészeti beavatkozásokat végez. Munkája során szorosan együttműködik az alapellátásban dolgozó orvosokkal és a más területű egészségügyi szakemberekkel is, annak érdekében, hogy mindenki számára a leghatékonyabb ellátását tudja biztosítani.

Mivel a való életben is imádja a gyermekeket, így nem nehéz kimagasló figyelmet szentelni nekik. Gondoskodik róla, hogy a gyermek minden percben jó kezekben érezze magát, így a szülő is megnyugszik. Fontos számára, hogy betegeinek egy nyugodt, családias környezetben tudja biztosítani a korszerű diagnosztikai és kezelési eljárásokat.

Kérdése van? Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Gyakori kérdések

Fájdalmas-e a fül-orr-gégészeti vizsgálat?

Klinikánkon kizárólag fájdalommentes kezelési eljárásokat biztosítunk.

Mi az eljárás lényege?

A kezelés során élettani sóoldatot juttatunk az orrba, ami felhigítja és kimossa a melléküregekben felgyülemlett váladékot.

Mennyi ideig tart a vizsgálat?

Egy átlagos vizsgálat nagyjából 30 percig tart.

Mikor alkalmazható?

Az eljáráshoz mindenképp előzetes fül-orr-gégészeti vizsgálatok szükségesek. A kezelés javallatát kizárólag szakorvos állapíthatja meg.

Egy kezelés elég?

Lehetséges, hogy az első öblítés hatására még intenzívebbek lesznek a tünetek, de ezután természetesen javulni fog a páciens állapota. A beteg kindulási állapotától függ, általában egy kezelés nem elég. Átlagban 3 alkalomra van szükség, hogy a panaszok elmúljanak. Sokat segít, ha a beteg otthon is folytatja az orrmosást.

Hatékony a proetz-kezelés?

Az orrmosással nagyon hatékonyan el lehet távolítani az orr hátsó részében, az orrmandulában és az orrban felgyülemlett váladékot

Hol talál meg minket?

Elérhetőségeink

rendelési idő